Plejadernas vecka!

Projektet utifrån sagan om Petters fyra getter och tagit många olika vändningar. Den här veckan har vi bland annat jobbat med att göra en egen ”mini Pettervärd” och även skapat en bok som bygger på barnens eget berättande om sagan.

Vi började veckan med att samla naturmaterial till vår ”Pettervärld” och gick på promenad i vår omgivning. Vi fann inte enbart spännande rekvisita, även många andra upptäckter gjordes där.

En nyckelpiga gömde sig i mossan och en mask ringlade och kringlade sig på marken!

Så många användbara saker barnen fick med sig från skogen! Barnen hjälptes sedan åt att placera ut alla fynd i ” Petters värld” och slutligen fick alla sagans figurer flytta in i miljön.

Den här veckan har barnen även dekorerat och målat glasburkar som ska användas som ljuslyktor till fredagens ljuständning ”Låt barnen lysa” på mellangården. I Nyköping kommer det vara en större lyktfest och manifestation på Smörtorget. Mer information om detta  och inbjudan hittar ni i modulens hallar.

Det kommer bli en fin ljusstämning i novembermörkret när alla lyktor tänds.

Tack för ännu en innehållsrik och rolig vecka!

Balansbana!

Idag på förmiddagen lekte alla Andromedabarn på mellangården. De byggde en lång balansbana tillsammans. De diskuterade hur den skulle konstrueras och hur man skulle ”gå banan”. Många tankar och viljor som skulle komma överens.

Några barn valde att ”koka soppa med sås” i sandlådan. Det var många olika ingredienser i, allt från broccoli till gul krydda 😊 Fortsätt läsa Balansbana!

Låt barnen lysa

Idag har vi på Andromeda dekorerat glasburkar med olika material och tekniker. De ska sedan bli ljuslyktor som vi ska tända på fredag  när vi låter barnen ta plats i det offentliga rummet.

Vi kommer att tända våra ljuslyktor på förskolans gård men på stora torget kan man också se ljuslyktor,  se inbjudan på våra anslagstavlor.

Vi började med att leta upp glasburkar, pilla bort etiketter och räkna dem.

Barnen valde rosa och blå färg som vi blandade ner ”medium” i för att det ska fästa bra på glas och vi kan använda det som lim.

Nu ska de få torka tills imorgon kl.15 då vi ska tända dem och de ska lysa på mellangården på förskolan.

Kom gärna förbi och titta…

Mask-jakt!

Idag var det en perfekt dag att leta efter maskar! Vi hittade 6 stycken som vi la i förskolans planteringslådor. Vi grävde små gropar, la i maskarna och la över jord. Vi tror de kommer sova där nu 🙂  

Slajmigt värre!

I veckan fick barnen en rolig idé och började leka Taurus som är robot på tv! Men så kom barnen på att något saknades i leken…. slajm!!!

Vi tittade först på paddan för att ta reda på hur man gjorde. Vi såg att vi behövde lite olika saker. Vilken tur att det både fanns potatismjöl och grön karamellfärg på förskolan.

”Titta jag fastnar nästan här”

För att ta vara på det ljus som är, har vi varit ute på stora- och lilla gården den här veckan under förmiddagarna. Vi har klättrat på kullen,  cyklat, kört Bobby Car, utforskat vattenpölar, gungat och provat på hinderbanan!

Det var lite smått och gott från Plejadernas vecka. Ha nu en skön helg allesammans!