Strandsborgs skördefest!

Igår hade vi skördefest på Strandsborg. Vi sjöng sånger om äpplen och skördade våra egna potatisar och morötter.
Barnen fick måla av våra solrosor som vi har odlat. De inspekterade noggrant färgerna som blommorna har. Spännande också att studera alla humlor som sökte sig till solrosorna.
Vi hade även skapat små stilleben av äpplen och morötter som barnen fick måla av.
Här görs det potatis- och äppeltryck
Provsmakning av olika äppelsorter som barnen haft med sig till förskolan. Vi fick även lära oss namnen på dem.
Barnen fick sedan rösta på det äpple de tyckte var godast. Här fick vi sedan ett tydligt och lättförståeligt stapeldiagram där barnen kunde se vilken äppelsort som var mest populär.

Magisk plantering och julklapp till Nisse!

Igår planterade Larvenbarnen magiska bönor (russin) i mjöl. Under natten har de grott och idag hade det växt upp svampar.
Vi kommer överens om att ge svamparna och även några lussekatter till Nisse i julklapp
Här lägger vi julklapparna utanför Nisses lilla dörr.
Utanför Nisses dörr står även tomtens renar som barnen skapat av kottar

Adventskalendrarna på Strandsborg

Varje dag får barnen på Strandsborg ett brev från en tomtenisse som har flyttat in på förskolan fram till jul och hittar på diverse bus och roligheter.
Häromdagen hade tomtenissen målat ögon på frukten till barnens stora förtjusning.
Idag hade den busiga nissen gjort en snögubbe av toalettstolen. Det är extra roligt att kissa och spola idag, tycker så klart barnen.
Vi har även en smak- och doftkalender som vi har gjort tillsammans med Tony i köket. Här får barnen varje dag t ex lukta på kryddor av olika slag, lyssna hur olika det låter när man tuggar på t ex knäckebröd och banan etc.

Vi fixar till gården, juni 2019

När det var lite barn på förskolan en ”klämfredag” passade vi på att använda färg som blivit över för att göra gården lite roligare för barnen. Här har vi gjort en gammal hederlig hage.
För att göra cyklingen både roligare och mer ”trafiksäker” målade vi en gata med övergångsställe, rondell och parkeringsplatser samt tillhörande skyltar.