NORMER & VÄRDEN

Normer och värden är ett ämne vi arbetar med dagligen på Stavsjö förskola. Just nu arbetar vi med normer och värden utifrån läroplansmålet ”förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla öppenhet, respekt, solidaritet och ansvarstagande” Lpfö18.

Här har stora filuren skapat en bild med deras viktigaste vänlighetstips!

VATTENFESTIVAL!

IDAG HAR KNYTTAR OCH FILURER HAFT VATTENFESTIVAL FÖR ATT FIRA IN ÅRETS NYA PROJEKT – ”VATTEN”.

”undervisningen ska utgå från ett innehåll som är planerat eller uppstår spontant eftersom barns utveckling och lärande sker hela tiden” (Lpfö18)

VI HADE FRUKTSTUND PÅ GÅRDEN INNAN FESTIVALEN DROG IGÅNG OCH FILURENS MASKOTAR PIGGE & ISA FICK SJÄLVKLART VARA MED ALLA KNYTTAR OCH FILURER UNDER DAGEN
VATTENFESTIVALEN BESTOD AV OLIKA STATIONER DÄR BARNEN FICK UNDERSÖKA OCH UPPLEVA VATTEN I OLIKA FÄRGER & FORMER
DEN HÄRLIGA FESTIVALEN AVSLUTADES MED FISKBULLAR I HÖSTSOLEN 😉

Sköldpaddor

Idag har vi tittat på hur sköldpaddor ser ut och hur de rör sig på land och i vatten. Sen fick barnen måla av en bild på en sköldpadda.

”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att skapa samt förmåga att uttrycka och kommunicera upplevelser, tankar och erfarenheter i olika uttrycksformer som bild…” (Lpfö 18)

KONSTRUKTIONSLEK MED PLAY-MAIS

Barnen var sugna på att pyssla efter lunch, så vi tog fram hinken med majspuffar och lät fantasin flöda. Vi fick ut både tusenfotingar, träd och bilar.

”Förskolan ska ge varje barn förutsättningar att utveckla förmåga att bygga, skapa och konstruera med hjälp av olika tekniker, material och redskap” (Lpfö 18)

Lek & Lär

På filuren arbetar vi med att utveckla och förnya våra lärmiljöer.

”Förskolan ska kontinuerligt utmana barnen vidare genom att inspirera till nya upptäckter och kunskaper” Lpfö18