🌻

Vi på Stavsjö Förskola vill tacka för denna termin och önska alla en riktigt härlig sommar 🍓 Och tack så hjärtligt för sommarpresenter, det värmer.

Idag har vi haft midsommarfirande med glass och jordgubbar. I brist på blommor fick barnen vara med och skapa en annan typ av midsommarstång, vad tycks? 😍

SOMMARAVSLUTNING

Idag hade vi sommaravslutning och tackade av våra 5åringar som ska börja skolan. De berättade om, och visade upp sina väpplarböcker som de jobbat med under terminen. Åh vad stolta dom var 😍

SOMMARLOV

Projekten har avslutats och vi tar även sommarlov på vårat sätt, på förskolan.

Undervisningen pågår dagligen men sker under sommaren ofta i mer spontana former som exempelvis vattenlek, i sandlådan, i skogen och vad barnen intresserar sig för från dag till dag.

Barnens absoluta favorit är ju självklart programmet ”sommarlov” som vi under en bestämd tid under dagen visar för barnen. Detta i samband med återhämtningen efter lunchen som barnen, särskilt i denna värme, har behov av.

I och med detta program får barnen möta både inspirerande pyssel, olika tips på aktiviteter samt vikten av normer och värden i deras vardag.

Vi försöker dagligen återspegla barnens upptäckter från programmet i deras lek för att på ett medvetet och pedagogiskt sätt ta tillvara på lärandetillfället som programmet tillför.

Exempelvis experiment med skuggslem och skapande av skattkartor för att hitta vem som faktiskt är sommarskuggan nr 6.

VI INTRODUCERAR LÄRMILJÖN FÖR SOMMARENS VATTENLEK!

På baksidan har vi inför sommaren skapat en lärmiljö för vattenlek som inkludera båtar, vattentunna, slangar, behållare, hinkar, baljor, blomsprutor samt tvålpumpar. Det är så roligt när vi utvecklar lärmiljöerna på vår fina förskolegård, särskilt inför sommaren då vi är ute hela tiden.

MÅLA DIN FAVORITSAK

Idag har det varit lite ruskväder, så inne på Filuren plockade vi bland annat fram vårt staffli. Barnen fick i uppdrag att måla sin absoluta favoritsak.

För ett barn blev det sitt älskade gosedjur och för ett annat blev det en fin tavla som hon har hemma.