Vi utforskar en grävmaskin med Babblarna

På Junibackens upptäcktsfärd var vår tanke att gå till änderna och mata dem med couscous vi sparat. På vägen fick vi syn på en grävmaskin som kom körande.

”Titta! Grävmaskinen. Lamporna blinkar. Vad gör den? ”

När vi fortsatte gå kom grävmaskinen igen fast från andra hållet. Den stannade precis där vi stod och började att lyfta av skoporna och något som barnen beskrev som en stor trådrulle. Vi stod länge och tittade. Sen kom killen ut och sa hej och berättade att de skulle gräva vid vägen vi gått på och som är vid Oppånergården. Nu skulle han gå och äta frukost.

Vi gick till änderna och matade dem och sen åt vi frukt. På vägen tillbaka skulle vi leta skräp. Men vi hittade någonting annat. Vi hittade gula blommor. Vem känner vi som är gul?

”Bibbi gul. Bibbis blommor!”

Vi tog fram Bibbi ur ryggsäcken. Bibbi tyckte att blommorna var jättefina!

När Bibbi kom upp ur ryggsäcken ville de andra babblarna också komma upp. Det fick de förstås! Tillsammans gick vi för att titta på grävmaskinen som stod alldeles stilla. Vi undersökte och tittade. Grävmaskinen var jättestor när vi var nära! Lite läskigt men spännande!

När vi tittat färdigt på grävmaskinen gick vi tillbaka mot förskolan. Vi gick bredvid den långa kabel som grävmaskinen ska gräva ner. Den var jättelång!

I buskarna vid skolan hittade vi massor med skräp.

Vi tog med oss skräpet till Sopsamlarmonstren som bor på förskolan. När vi drog ut kärlen kunde vi titta i deras hus. Spännande! Mest skräp fick Plastis igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.