Junibacken på skräpplockaruppdrag

Under vår upptäcktsfärd idag hade vi ett uppdrag – att plocka skräp! Under våren äger Skräpplockardagarna rum och genomförs tillsammans med Håll Sverige Rent. Vi involverar även Sopsamlarmonstren och barnen har börjat att känna igen några av dem och vad de heter. Inför Skräpplockardagarna så har vi valt att marknadsföra eventet och vår insats på våra vagnar. Så att alla ser att vi är på ett viktigt uppdrag!

Vi gick en liten promenad i vårt närområde runt förskolan. Till en början var det lite svårt att hitta. För vad är skräp? Ju mer skräp vi hittade tillsammans desto mer skräp såg barnen själva. De var med stor entusiasm som de kom och la sitt skräp i soppåsarna.

Framme vid Släbro skolan tittade vi på fåglar. Men fick också syn på att högt uppe i trädet satt det också skräp. Men barnen konstaterade att ingen av oss pedagoger var så långa att vi nådde upp dit.

Tillbaka vid förskolan lämnade vi allt vårt skräp till Sopsamlarmonstren. Mest fick Plastis och Pappis fick lite grann. Metallika fick ett skräp som vi la i behållaren.

Nu önskar vi på Junibacken tillsammans med Babblarna er en riktigt Glad Påsk!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.