Vårt tema Labyrint

Barnen började redan i höstas visa intresse för Labyrint och alla robotar som finns med i programmet. Direkt efter julledigheten så märkte vi att det fanns kvar så nu tänkte vi fördjupa oss lite mer i det.

Först ut är Muttern 😁

Vad vet vi om Muttern? 
För att ta reda på det så passar det bra att göra en mindmap för att påvisa hur man kan samla information på ett tydligt sätt och samtidigt få in skriftspråket. Alla bidrog med kunskap som skrevs ner på pappret.

För att få in fler upplevelser med kroppen började vi skapa Muttern och denna gång använde vi lera. Vilka kreationer det blev!!

Vi hittade även aluminiumfolie som limmades på kartong för nu ska det bli en stoooor Mutter. Kanske vi själva kan ta på oss dräkten? Vi får väl se vart det leder oss.

Papier-maché blev lite mer kletigt men ändå härligt kladdigt för händerna.  

Från vår mindmap och från den information vi har tagit reda på fick vi koll på att Muttern var 160 cm lång och då kom ju naturligtvis frågan hur långa vi är. Här har mätt oss och på pappret kan vi se hur långa vi är och jämföra oss med varandra.

När Hjärtgruppen var på utflykt upptäcktes dem en Labyrintbana som hade massor med hinder som dem var tvungna att klara för att slippa slimet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.