Nisse bus

Här bor det en Nisse som är lite busig. Han lämnar små brev till barnen på Rubinen varje dag.
Idag låg brevet i fruktskålen och nisse hade gjort ett bus…….se nästa bild
Nisse hade ritat på frukten. Barnen blev förvånade och sa att så får man inte göra. Alla bananer hade olika uttryck, en till och med lipade. 😜
Idag var det flera barn som var sugna på en andra frukost så det fick bli en extra smörgås och ett glas mjölk.

Tisdag morgon på Rubinen

Ett barn ritar. Vi har olika kritor, pennor och tusch som barnen får testa, även olika sorter av papper. På så sätt får barnen utforska olika rittekniker.Här är det rollek där barnen leker att de är i skolan. I ett annat rum har de sitt hem. I den här leken sker samtal, ge och ta, lyssna och tillsammans utveckla leken. Vi lärare tillför material och deltar i leken när vi får.
Barnens hem med blandat material. Dels från nybygget där vi hämtar återbruksmaterial och så har vi även inköpt material. Detta blandade material ökar fantasin och möjligheterna i lek och fantasin.

Tillsammans står barnen och tittar efter vad det är som låter ute, gräsklippare? Nyfikenhet som leder till gemenskap och samtal.

Fredag på Topasen

Idag fredag har några av oss haft kemiexperiment. Vi kollar vilka vätskor och saker som flyter, vilken densitet. Vi pratar om vattnets och isens egenskaper och vi tittar i förstoringsglas och skapar en virvelvind.

Läroplansmål: förståelse för naturvetenskap, kunskaper om växter och djur samt enkla kemiska processer och fysikaliska fenomen.