”Vill du titta?”

-”Vad är det?”

-”Det är skogen, vi har plockat lite olika grejer från marken.”

Så lyder en dialog mellan två barn som delar med sig av sina tankar. Ena barnet hade samlat olika saker och lagt i en glasburk och erbjöd sin kompis att titta och kompisen ställer frågan ”vad är det?”, och får tillbaka ett underbart svar.

Idag har vi gått på utflykt till skogen där vi hittade mycket spännande material och fick möjlighet att gå upp för backar och berg. Vi hittade vattenpölar i berget som vi utforskade. Vi samlades i en ring och tittade på vattnet, vad finns i vattnet? Några började låtsasfiska med en pinne i handen. Sedan testade vi vilka saker som flyter och sjunker. Och till sist hoppade vi lite i pölarna!

Sedan hittade vi även snigelskal, svampar, massor med löv, pinnar och kottar.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.