Den hemliga lådan

Idag tog vi fram en hemlig låda till samlingen. Vi skakar lite på lådan och frågar vad barnen tror finns inuti. ”Godis!” säger några. ”Bilar” säger ett annat barn. Vi öppnar lådan och ser några pappersrullar.

Ett barn får plocka upp en rulle och visa bilden för sina kompisar. På första bilden ser vi detta.

”Skogen” ropar några barn i kör. Vi diskuterar och reflekterar kring bilden. Vad finns i skogen? Vad kan man göra i skogen? Tycker ni om att vara i skogen?

Nästa bild visade fyra olika slott och där började barnen prata om  vilka som bor på ett slott och slottets utseende. Alla höll med om att slott är vackra. En kommentar av ett barn var ”slottet har många fönster”. Mycket mer än så hann vi inte för sen kom maten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.