Titta vi har fått schack!

För ett tag sedan fick vi schackpjäser som vi kunde använda till valfritt ändamål men barnen var mer intresserade av att spela schack på riktigt. ”Var är den man spelar på?” frågade dem efter att dem ställt upp alla pjäser på bordet. Ja, problemet var då att vi inte hade någon spelplan, men det löste vi enkelt genom att rita vår egen. 

När spelplanen var färdig ställde vi upp pjäserna där dem ska stå. När barnen spelar använder dem sina egna regler men sålänge båda motståndarna är överens är det inga problem. Att spela schack tränar barnens logiska tänkande, turtagning, kunna hantera vinst och förlust, ta ansvar för gemensamma regler och kunna ha tålamod samt fokusera en längre stund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.