Puppet pals

Idag tog vi fram lärplattan och barnen visade intresse för appen ”Puppet pals”. I appen kan barnen välja olika figurer och karaktärer och sedan skapa en egen saga genom att berätta och flytta på figurerna. Det finns möjlighet att spela in barens röst samtidigt som dem berättar och skapar sin saga.

I förskolans läroplan (Skolverket, 2016) står det bl.a. att ”multi­media och informationsteknik kan i förskolan användas såväl i skapande processer som i tillämpning” (s. 7) samt målet att ”förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar nyanserat talspråk, ordförråd och begrepp samt sin förmåga att leka med ord, berätta, uttrycka tankar, ställa frågor, argumentera och kommunicera med andra” (s. 10).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.