Spindelnät över hela rummet!

Igår började barnen knyta trådar runt möbler och hänga upp trådar längst väggarna. Detta blev startpunkten på en lek som utvecklades i flera steg. Första var det en massa spindelnät överallt i hela rummet. Det kanske inte syns så bra på bild men det var verkligen nät överallt, kors och tvärs, i hela rummet och på ställen man minst anar det.

Sedan började barnen ta på sig utklädningskläder och ett av barnen säger ”göm er, göm er!” och går ut från rummet. Vi vuxna förstod ingenting. Dem andra barnen gömmer sig på olika ställen i rummet och det blir knäpptyst ett ögonblick… Därefter kommer barnet tillbaka in i rummet och dem andra barnen hoppar fram och ropar ”GRATTIS!”, ”GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN”, ”HAPPY BIRTHDAY” och några börjar sjunga. Då förstod vi att barnen hade tolkat trådarna som konfetti på t.ex. ett kalas.

Sista steget i leken blev att barnen såg trådarna som hinder som inte skulle nuddas, några valde att krypa under medan andra tog ett elefantsteg över tråden. Under hela processen tränar barnen på bl.a. samarbete, kommunikation, symbolisk tänkande, fantasi och kreativitet, finmotorik (knyta trådar), grovmotorik (kliva över/krypa under) och balansen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.