Midsommarfirande på Väverskans äldreboende

 

Även i år hjälpte några barn och pedagoger till att klä midsommarstången på Väverskans äldreboende. Även barn och pedagoger från Släbro förskola var med.

När midsommarstången var färdig, så dansade vi inte runt den, för de var så trångt, men framför de boende som var ute och tittade på.

Vi är glada över att kunna ge de boende lite barnskratt, prat och sång. Och vi pedagoger ser hur det barn som  kanske är lite blyg,  ”vågar” prata med en okänd lite äldre person !

🌸🌼🌸🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌸🌼🌸🌼🌸🌼🌸🌸🌼🌸🌼🌸🌸🌼🌸🌼🌸🌼

 

Midsommarfirande på förskolan

”Vi har iallafall tur med vädret” är titeln på en svensk film, men så passande idag, lördag när jag tittar ut genom fönstret.

För visst hade vi tur med vädret hela dagen, på förmiddagen när vi klädde vår midsommarstång, som vår snickare Thomas gjort åt oss. Och på eftermiddagen när ni föräldrar -släktingar kom och dansade med oss, och vi kunde fika utomhus!

🌼🌸🌼Nu önskar vi er en skön Midsommar och trevlig helg!/ pedagogerna på förskolan🌼🌸

Om myror äter blommor så blir dom nog sjuka

Någon pedagog hade läst att om man lägger blåsippor på en myrstack så färgas dom av myrornas syra. Det ville vi också pröva, men först frågar vi barnen vad de tror händer med på blommorna  om vi  lägger dom på myrstubben?

P1010933P1010934P1010942

Barnens hypotes är att myrorna kommer att äta upp blommorna.

– Äta upp dom i magen och bli sjuka.

Vi märker att barnen använder sin tidigare erfarenhet, av att myrorna ätit upp frukten när de ställer sin hypotes om blommorna. och att man ska ju inte äta blommor, för då kan man få ont i magen.

 Barnen noterade att den vita och den blåa blomman ändrade färg, men de blev inte så imponerade….

 

”Myrorna i myrstubben har vaknat av sig själva!”

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Stammens grupp gick till myrstubben för att se om myrorna var vakna. Det var dom, vi trodde att dom vaknat av sig själva. En myra bet ett barn i fingret. Det sved och gjorde lite ont. Vi tog reda på att den biter och sen sprutar den i syra i såret.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

Vi undrar vad myror tycker om att äta, det ska vi ta reda på…