Idag har ett barn haft en föreläsning om sitt sportlov i Umeå

En av våra kompisar har varit i Umeå på sportlovet, och ville visa oss bilder därifrån. Hen fick ha en föreläsning för oss på Linden. Barnen undrade vad en (is)tapp är? Vi fick lära oss att om man borrar i is, så kan man fiska med ett litet fiskespö. Flera av barnen vill att ni föräldrar skickar in bilder så de också kan få visa oss och berätta.  Det behöver inte vara bilder från resor, utan kanske på husdjuret där hemma, eller hur det ser ut där du bor? Vår mail är linden.oppeby@nykoping.se

– Man borrade hål i isen. Fisken var död.
Förskolan ska sträva efter att varje barn utvecklar självständighet och tillit till sin egen förmåga. Det här barnet ville som det barnet som tidigare haft ”föreläsning” stå på en stol och berätta om bilderna. En pedagog fick vara bildbytare när barnet sa till när det skulle bytas bild. Barnet berättade med tillit till sin egen förmåga om bilderna.

En kommentar till “Idag har ett barn haft en föreläsning om sitt sportlov i Umeå”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.