Sång och spelträff på Väverskans äldreboende med sånger från förr

– Bä bä vita lamm, har du någon ull? Den sången är av Alice Tegnér och publicerades första gången 1892 i sångsamlingen Sjung med oss mamma. Källa Wikipedia på nätet.

Vi fortsätter även denna termin att då och då besöka Väverskans äldreboende. Idag gick 9 barn från Linden och två pedagoger dit med gitarren, rytminstrument och med sånger som sjungits i flera generationer. Efteråt fikade vi och sen fick vi gå på rundvandring. Vi fick gå in till två boende och se hur de hade det.

Något barn uttryckte sig – Jag har aldrig träffat gamlingar. Det barnet såg så fundersamt ut i början, och ville efter sången gå tillbaka till förskolan. Vi fikade, och då kom några farbröder och hämtade saker från en lägenhet där den boende dött. Vi får möjlighet att höra på barnens funderingar och vi försöker svara, på en nivå som är lagom för dom.

I läroplanen står det att: Förskolan ska uppmuntra och stärka barnens medkänsla och inlevelse i andra människor situation. Att besöka Väverskan ger oss möjlighet att se hur äldre människor har det. Och de får en stunds ”underhållning” av era fina barn som vi har på förskolan!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.