Studiedagen 15/1

På fm hade vi förmånen att få åka runt till olika förskolor och lyssna på föreläsningar samt titta på deras miljöer. Vi fick hålla en liten föreläsning om hur vi arbetar hos oss och vi fick visa upp våra miljöer för andra pedagoger i Nyköping.
På em har vi suttit och reflekterat över vad vi sett och hört på fm och hur vi kan arbeta vidare för att utveckla vår utbildning.

Vi har rensat, städat, flyttat möbler och lärt känna varandra under stängningsdagarna

Denna hösttermin innebär en hel del nya saker, vi börjar helt att arbeta efter vår nya läroplan. Vi har påbörjat vår omorganisation genom att vi har:

Rensat, städat, flyttat på saker emellan våra hus. En man från kommunen och vår administratör har burit och kånkat på de stora, tunga möblerna som tex madrasskåp – ett stort tack till dom🤗

Många av pedagogerna har bytt avdelning, flera av oss kommer vara i andra lokaler än vad vi är vana med. Vi fick i måndags intervjua någon vi inte kände så bra innan. Flera av oss hade gemensamma intressen visade det sig, några bodde nära varandra fast de inte en aning om det!

Vi har också haft brandövning där flera av oss fick prova på att kvittera (köpa oss några minuter) för att sen titta i displayen vart det larmade. Springa till det rummet för att se om det brann, om inte så återställde vi larmet.

Nu är ni välkomna tillbaka, och för en hel del nya som börjar så är ni välkomna till Förskolan! Bilderna är från Linden och Björken. Men titta gärna in på alla avdelningar!

Vi ser fram emot att träffa er!

🌻Hälsningar från alla pedagogerna 🌻

Vi är på Grindstugans förskola

Här finns mycket som inte finns på våra förskolor. Tex den här bilen…

…. Roliga cyklar, tom tvåhjulingar!

Ett kök med kastruller, och en…Ränna där man kan hälla vatten, eller se hur bollar och bilar åker neråt, men inte uppåt…?

Vi har jättenära till skogen, idag var några barn och pedagoger på promenad, med uppdrag att plocka blåbär.

Efter maten har vi vilat lite genom att lyssna på böcker, titta på Alfons Åberg, pippi Långstrump m.m.

Vi har lärt oss att spela Finns i sjön.

Barnen har lärt känna nya barn, och pedagogerna har lärt känna pedagoger från olika förskolor lite bättre😊
Med detta så önskar vi Trevlig Helg!