B som i bestämma tillsammans

I morse ville ett barn att vi skulle spela fotboll. Men inte där vi var förra gången, utan vid planen som är vid ett syskons skola. Okej, det kan vi göra, så 12 barn och 3 pedagoger gick iväg. Vid en lekpark sa barnet – Nu är vi framme! -Menade du inte planen vid skolan? Nej det var här sa barnet bestämt. Då fick vi räcka upp handen och rösta, för några barn ville till den riktiga planen. 9 röster mot 3 bestämde att här skulle vi vara. Det blev en lyckad förmiddag där och god tacolunch när vi kom tillbaka. Med det önskar vi trevlig helg!

Hängbro

Idag gick de barn som fyller fem i år på utflykt till hängbron som en fortsättning på Solens projekt med broar. Innan vi kom fram undrade baren om det fanns gamla troll vid bron, men vi såg inga! Barnen fick rita av bron om de ville och ett barn kom också på att man kunde bygga en bro av pinnar. Sen ville han hälla vatten under bron så att det blev som den stora bron, så alla barnen hjälptes åt att bära och hälla vatten.

Bokstaven E och N

I måndags fick barnen på Månen rösta om vilka två bokstäver vi skulle fortsätta med. Barnen fick först diskutera tillsammans vilka bokstäver de ville ha och sen fick de rösta vilka två av dem vi skulle ta, det blev bokstaven E och N.

Efter det var tanken att vi tillsammans skulle skriva ett brev till bokstäverna så att de skulle komma till oss, men barnen undrade om de inte kunde få skriva sinna egna brev ”kan vi inte före det själva” så det fick de göra.

”Det är lättare att rita” De har ritat en ek och en ekorre.

På tisdagen kom elefanten Emil som tycker så mycket om bokstaven E. Han visade upp sin favoritbokstav. Elefanten Emil hade också hittat en liten, liten spindeltråd som han tyckte var så intressant att han ville visa den för barnen och ha hjälp med att räkna hur många barn som fick plats på den.

Sen fick några barn göra ett E.