Fartfylld avslutning på Skräpplockarveckan

Under vecka 17 har förskolor, skolor och föreningar m.fl. plockat skräp i Nyköpings kommun. En suverän insats men … i den bästa av världar skulle det inte finnas något skräp alls att plocka upp!

Fredag den 27/4 hade vi avslutning på torget. Det kom många förskolebarn och pedagogerna från alla håll och kanter , de kom till fots, med ”elcykelbuss”, kollektivtrafiken och i Förskolebussen. Som final på veckan uppträder Vattenmannen och Speed  En bejublad föreställning med dans, sång och många kloka tankar om att vi behöver vara rädda om vatten och hav. Tekniska divisionen hade fixat nypoppade popcorn vilket verkligen uppskattades av barnen.

Vi på Nybygget erbjöd en workshop – Skapa en invånare i Nyköpings ån. Där byggdes bl.a. en ödla som gärna blev kliad på magen, ett hus med innevånare och mycket mer.

Ett alltid lika välbesökt attraktion på våra avslutningar är frontlastaren från Tekniska, där är det alltid risk för kö. Och frågan är – hur många barn får det plats i en lastskopa? Till slut – har man plockat skräp i en hel vecka då får man ta en välbehövlig paus och bara ta in allt som händer på lite avstånd!

En kommentar till “Fartfylld avslutning på Skräpplockarveckan”

  1. Härligt att se….. Jag var inne i stadshuset och såg alla fantasifulla och påhittiga lösningar att ta hand om sopor av alla slag. Både för återbruk och återvinning. Ni gör ett toppenjobb på Nybygget och sprider idéer och material till förskolorna… ringar på vattnet
    Kram
    Hild återbrukare av födsel och ohejdad vana.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.