Hållbar utveckling på stadshuset

Passa på att besöka stadshuset!

Under två veckor visar förskolebarnen upp sitt arbete med hållbar utveckling. Entrén är är fylld med kreativitet och skaparglädje. Pedagogerna har fångat barnens kloka tankar och reflektioner och barnen har fått uttrycka sig på så många olika sätt. Det blir så tydligt att det är här, i förskolan. som vi lägger en så betydelsefull grund inför framtiden, det livslånga lärandet!

Inspirationskällorna är bl.a Klimatråttan https://www.klimatrattan.com/ , Sopsorterar-monstren ,trädtroll m.m. Då barnen tycker om att vara ute i naturen  finns det ett tydligt budskap om att vi måste vara rädda om skog, djur och havet!

Barnen har byggt hus till Klimatråttan och alla Sopsorterar monster, de har skapat troll och Sopsorterar monster i lera, återbruksmaterial och de har ritat, målat och skrivit.

Hållbar utveckling i en digital värld, vad innebär det i förskolan? Källkritik, vad är det vi ser på internet, vad är sant och vad kan du vara med och skapa? Hur ska vi förhålla oss till internet och integritet? Kom och ta del av digital teknik i form av programmering skapad med återbruksmaterial och spännande QR koder.

Utställningen är öppen fram t.o.m fredag 27/4, då det även är avslutning på Skräpplockar veckan. https://nykoping.se/Bo-bygga-och-miljo/Miljo-halsa-och-livsmedel/Skrapplockardagarna-2018/ Vi vill uppmuntra dig att göra förskolorna sällskap och plocka skräp nästa vecka … för en hållbarare framtid.

Plocka inte bara skräp – Lägg allt skräp i soptunnorna istället för att  slänga det på marken! 

En kommentar till “Hållbar utveckling på stadshuset”

  1. Vad roligt. Tänk att Stadshuset har öppnat sina lokaler igen för intressanta utställningar utifrån. Det blev ju stopp på det för rätt många år sedan. Där skulle enbart kommunens info till allmänheten få plats. Jag hade en brevväxling då med kvinnan som kallar sig kommunikationschef. Just nu kommer inte hennes namn upp i hjärnan. Ska titta in nästa gång jag är i stan. Kram från Hild

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.