Utelek inomhus

Det har inte hänt något här på bloggen på länge men på Nybygget har vi påbörjat ett pedagogisk ansiktslyftning. Det rum som stod först på listan var vårt Uterum -där vi tidigare ville inspirera med naturmaterial att ta in på förskolan. Vårt nya fokus är att inspirera till rollek utomhus, d.v.s material som barnen kan ta ut för att leka ute. Mycket av materialet har vi fått från vår container på Björshult, där privatpersoner skänkt allt från kastruller till små prydnadsföremål. Vi är så tacksamma för alla som bidrar till att vi kan utveckla ett hållbart förhållningssätt i våra förskolor!

 

Den första barngruppen som kom på besök, utforskade det ”nya” rummet från det ena hörnet till det andra! Det är SÅ spännande att ta del av hur de rum du iordningställer tas emot av  barnen.  Barnen fastnade för lådan med dinosaurie världen, de stannade till vid alla hyllorna och undersökte de föremål som fanns där och till slut startade de en restaurang i en del av rummet. Olika material blandades och de lagade fisksoppa med stark sås, spagetti med russin och mycket annat. 

 

 

En kommentar till “Utelek inomhus”

  1. Så roligt att få ta del av. Så glad över det arbete ni gör för att barnen ska få upp ögonen för återbruk i alla former.
    När jag och min kompis på 1980-talet öppnade vårt Återbruk i Rotsunda, norra Sollentuna, rynkade många på näsan. Vi lagade främst skor, väskor mm utrustning som knäskydd, instrumentfodral, i viss mån kläder oså sålde vi kläder i andrahand. Min dotter som var hästtjej älskade vår verkstad och hittade alltid kläder i butiken, min son i tonåren ville inte ha nåt begagnat. Men som vuxen säger han då och då: du var ju pionjär…… ibland tar det tid.
    Kram på er

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.