Nya upptäckter med alla sinnen och hela kroppen.

Nu har Nybygget ”kommit tillbaka” igen efter att varit bitvis förflyttat till Träffen, för höstuppstart för alla kommunens förskole pedagoger under v.35.

Barngrupper har varit här och utforskat och upptäckt både nytt och gammalt. Det har skett en hel del förändringar bl.a. vill vi skapa inspiration till utelek och till hur ljusborden kan bli en del av barnens utforskande lek.

Och med fokus på de yngsta barnen – upplevelser i stort och smått med näsan, ögonen, öronen och hela kroppen. Nyfikenheten var stor då barnen upptäckte att ”paketen” skramlade och lät olika. – Får vi öppna dem! Var en spontan fråga. – Visst får ni det, men kan du lyssna och gissa först vad det är som låter? Då ersattes lusten att ta bort pappret mot lusten att komma på vad det var som skapade ljuden … knappar, Stenar, bollar, makaroner … många spännande förslag. Att dofta och känna i ”hemliga strumpor” är också spännande. Det var många spontana reflektioner – Det luktar bullar! – Bläää! (rostad lök 🙂 ) – Hmm, det är kaffe!

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.