Hållbart lärande och förhållningssätt

I måndags var Träffen i Nyköping tom, sedan började vi vårt arbete att skapa en inspirerande mötesplats med fokus på hållbar utveckling och lärande.

På årets studiedagar bidrar flera av kommunens kunniga och engagerade pedagoger och kökspersonal med inspiration och utställningsmaterial. Vi bygger utställningen tillsammans. Och så här blev det … från en tom lokal till en mötesplats som visar på den otroliga kompetens och kunskap som finns bland förskolepersonalen.

Under tre dagar denna vecka har alla förskolor sin studiedag på Träffen. Vi har även bjudit in kommunens friskolor och kollegor från grannkommunerna. En härlig blandning av kollegialt lärande, reflekterande, eftertanke och nyfiket utforskande.

Den globala skolan börjar varje dag med en föreläsning där vi bl.a. får ta del av de globala målen. Det väcks många tankar kring hur vi kan väva in dem i den pedagogiska verksamheten. Vad vet vi om dem och hur förhåller vi oss till dem? Där efter är det våra kunniga pedagogers tur att hålla i microföreläsningar, vi lär av varandra!

Under studiedagen kan pedagogerna välja mellan att se föreläsningar, inspireras av utställningen, gå en reflektionsrunda, delta i olika workshops och ta del av information från t.ex. Barnbiblioteket, Tekniska divisionen och Öppna förskolan.        Från Utställningen ….. Utemiljö, Digital teknik, Nybygget, De yngsta barnen, Förskolan möter äldreomsorgen, föreläsarnas material, kockarnas måltidspedagogik och fokus på att minska matsvinn och hur mottagningskök kan inspireras att arbeta med Sapere och mycket mer ….

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Utställningen Levande projekt visar hur barn och pedagoger skapat ett helt solsystem utifrån barnens nyfikna frågor. Ett gemensamt arbete som täcker upp stora delar av läroplanen. 

På våra workshops kan du prova på Lera och måleri med Barnkulturcenter, Rytmik med Kulturskolan, Yoga med pedagogerna och utematlagning.

 

 

 

Förskolebussarna är också på plats och visar upp hur deras verksamhet fungerar. 

Och det viktigaste av allt …. Vi inte bara lär av varandra vi har roligt under tiden! 

TACK TILL ALLA HÄRLIGA, ENGAGERANDE KOLLEGOR SOM VERKLIGEN BJUDER PÅ ER SJÄLVA OCH ER ENORMA KUNSKAP! STRÄCK PÅ ER!  Varma uppskattande hälsningar // Utvecklingspedagogerna 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.