Röd och lila vecka 7

Den här veckan har vi fortsatt utforska olika experiment. När det har vart kallt ute har vi gjort många olika isexperiment. Vi har frusit in olika material och förundrats över när isen smälter. Ett populärt experiment har vart när vi har kastat kokhett vatten upp i den väldigt kalla luften som vi har haft några dagar.

Det varma vattnet blir direkt till snö framför barnens ögon.

Den röda gruppen har även experimenterat med luft. Gruppen har visat intresse för rymdraketer. Vi har tittat på rymduppskjutningar och pratat om tyngdlöshet. Vi testade att göra våra egna raketer.Vi har även fortsatt vårt bokstavsarbete. Den här veckan har båda grupperna arbetat med bokstaven D. Barnen är snabba på att lära sig bokstäverna på teckenspråk, be gärna era barn visa er hemma.


Trevlig helg!

Publicerat av

Malmbryggshagensforskola

Välkommen till Malmbryggshagens förskola - en mötesplats för lekande lärande med gott bemötande i fokus. Här välkomnas du av engagerade pedagoger som möter ditt barn med glädje och en kock som har stor passion för matlagning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.