Grön v.7 en annorlunda vecka med spännande snickare

Denna vecka har vi haft snickare på plats. Vi har fått en dörr ut till vår sovveranda och de har även stärkt upp och lagat taket. Det har varit spännande att se när snickarna bygger, spikar och sågar med maskiner som låter. På grund av snickarna har vi inte kunnat utnyttja vårt stora rum inne på grön, därför har vi varit mycket inne i hallen och rörelserummet. Vi hoppas att vi snart kan börja sova ute igen.

I rörelsegruppen har barnen övat på namnen på olika djur, djurläten och sortering. De har även lekt och gjort hinderbanor, dansat och haft avslappning.

I vattenleksgruppen har barnen fått göra vågor, plaskat och lekt med flytande bollar. Barnen övar begrepp och motorik.

I berättar och ateljegruppen har vi tagit fran den spännande ”Ajja och Bajja väskan”. Vi har läst Ajja och Bajja i förskolan och pratat om färger. Barnen har fortsatt måla karaktärerna från böckerna.

Vi har fått leverans med ny spännande barnlitteratur som vi kommer börja läsa nästa vecka. Ett litet smakprov på några av böckerna vi fått in.

Tack för denna vecka!

Publicerat av

Malmbryggshagensforskola

Välkommen till Malmbryggshagens förskola - en mötesplats för lekande lärande med gott bemötande i fokus. Här välkomnas du av engagerade pedagoger som möter ditt barn med glädje och en kock som har stor passion för matlagning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.