Gula Lådbilen: barnens egeninitierade lek och projicering

Vi startade dagen utomhus med dans och lek. Sen gick vi in och delade in barnen i mindre grupper, för att kunna vara med härvarande och utmana dom i deras lek. Genom våra olika undervisningstillfällen tränar barnen på turtagning, lyssna på varandra, dela med sig och samarbeta. Vi pedagoger ser att barnen använder de erfarenheter och kunskaper som de lärt sig i våra undervisningstillfällen i deras egeninitierade lek. Detta ser vi genom bättre samarbeten mellan barnen, mindre konflikter samt att barnen delar med sig mer. Barnen blir inspirerade av våra böcker om Ajja och Bajja, denna inspiration ses också i deras lekar. Idag har barnen haft fullt upp med olika lekaktiviteter.

Efter att barnen varit indelade i sina olika grupper samlade vi alla barnen och byggde upp en ny miljö med hjälp av projicering. Vi upplevde att barnen tyckte det var roligt och spännande. De försökte röra mönstret som visade sig i tyget och på väggen. Vi såg färgerna, blå, gul och röd.

Ha en fin torsdag och ta hand om varandra 🎨💛

Publicerat av

Malmbryggshagensforskola

Välkommen till Malmbryggshagens förskola - en mötesplats för lekande lärande med gott bemötande i fokus. Här välkomnas du av engagerade pedagoger som möter ditt barn med glädje och en kock som har stor passion för matlagning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.