Vi arbetar med läsning och skrivning

I den röda gruppen har vi startat det nya året med ett bokprojekt. Syftet är att skapa lust och nyfikenhet till läsning. Barnen uppskattar projektet mycket och de längtar efter att få dela med sig av sin bok. Hittills har vi fått två mycket bra boktips. Vitello hittar en pappa – om Vitellos jakt på en pappa som han kan visa upp för sina kompisar.

Vi har också fått tagit del av boken Handbok för superhjältar som handlar om Lisa som hittar en bok om hur hon kan bli en superhjälte. Lisa är en modig och snäll superhjälte.

Vi har också startat upp ett bokstavsbarnets, då vi har sett en stor lust hos barnen inför att skriva. Några av barnen har börjat få ihop ord vilket har inspirerat de andra. Dem sätter ihop bokstäver och kommer och frågar, vad blir det här? Och visar stor glädje när vi ljudar ihop bokstäverna tillsammans

Vi har startat upp varje bokstav med att se programmet Bokstavshissen på Ur. Därefter har vi tränat på bokstaven på teckenspråk.

Tillsammans har vi även skapat ordkollage där barnen får skriva själva.

Vi har även färglagt bokstavsmandalas.

Vi önskar er en fin helg!

Publicerat av

Malmbryggshagensforskola

Välkommen till Malmbryggshagens förskola - en mötesplats för lekande lärande med gott bemötande i fokus. Här välkomnas du av engagerade pedagoger som möter ditt barn med glädje och en kock som har stor passion för matlagning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.