Veckan på blå

Denna vecka har vi hunnit med mycket på blåa lastbilen. Vi forsätter vårt arbete med siffror och till vår hjälp har vi Pelle Svanslös. Vi övar oss på hur siffror ser ut och hur mycket de representerar och barnen har visat sig vara mycket skickliga att kunna klura ut olika siffror och symboler. I vår hall hittar vi olika siffror och symboler och vi har övat oss i att plussa olika tal med varandra.

i veckan när vi var på promenad så fascinerades vi av alla istappar vi hittade hängandes från bergen. Vi tog in istapparna för att se vad som skulle hända när de fick ligga inne över natten- och det hade blivit till vatten! Vi ställde ut baljan med vatten och tog in den idag igen för att kika- och nu hade det blivi is igen!

Sist men inte minst så fick vi svar av Måns på brevet som vi hade skickat till honom förr vecka… vi fick veta en hel del om Måns men han är inte helt lätt att förstå sig på. Måns dök faktiskt upp för att själv läsa upp brevet för oss och här kan ni se vad Måns skrev i brevet:

Det var vår vecka, trevlig helg 🙂

Publicerat av

Malmbryggshagensforskola

Välkommen till Malmbryggshagens förskola - en mötesplats för lekande lärande med gott bemötande i fokus. Här välkomnas du av engagerade pedagoger som möter ditt barn med glädje och en kock som har stor passion för matlagning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.