Gula Lådbilen: Lära genom lek

Denna fredags förmiddag har haft fokus på lek. Vi pedagoger kallar det för vuxenstyrd lek eftersom vi vuxna har ett syfte med leken och att det finns regler att följa. Tillskillnad från barnens egeninitierade lek där barnen styr leken och vi pedagoger är medforskare. Vi tränar turtagning, lyssna på kompisarna, förstå och följa instruktioner. Vi lekte Gubben i lådan och Kims lek som är en gissningslek där vi också tränar minnet och lär oss begrepp.

Gubben i lådan TITT UT!

Kims lek, vi hade en penna, elefant, boll och en bil. Sen la vi till en bok och en legobit! 🐘🎾🚗

Ha en fin fredag och helg. Var rädda om er 🌨❄️💛

Publicerat av

Malmbryggshagensforskola

Välkommen till Malmbryggshagens förskola - en mötesplats för lekande lärande med gott bemötande i fokus. Här välkomnas du av engagerade pedagoger som möter ditt barn med glädje och en kock som har stor passion för matlagning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.