Earth hour med Pettson och Findus

I morgon är det Earth hour och det uppmärksammar vi genom att släcka lamporna inne på vår avdelning men också hemma hos Pettson och Findus. Vi har letat efter lampor i böckerna så vi ska kunna släcka dem.

Där är tre lampor, där är en till!

Barnen letar efter lampor och sedan trycker de på lampan och säger ”klick”. Nu är den släckt och vi kan spara energi, vi räknar och ser hur många vi kan släcka.

Klick, nu är den släckt, jag trycker på knappen

På uppevilan har vi sett på när Robin räddar världen genom att släcka lamporna när de är hemma och bakar, det blev visst lite kladdigt.

https://urplay.se/program/211015-radda-varlden-elektricitet

Barnen visar på stort intresse för våra sopsamlarmonster och idag har vi samlat skräp hos Metallika, Pappis och Plastis för att skapa återbruksmucklor.

Det är spännande att se hur något som först ser ut att vara skräp förvandlas genom lite kreativitet till en söt liten muckla. Barnen använder olika material, olika tekniker och visar framför allt på stor skaparglädje.

Trevlig helg önskar vi från avdelning Blå och kom ihåg era uppdrag till på måndag.

#EarthHourFörskola #Nyköpingskommun #BarnensBästaFörskola

Publicerat av

Malmbryggshagensforskola

Välkommen till Malmbryggshagens förskola - en mötesplats för lekande lärande med gott bemötande i fokus. Här välkomnas du av engagerade pedagoger som möter ditt barn med glädje och en kock som har stor passion för matlagning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.