Vad är energi? Varifrån får vi energi?

Igår tittade Blå Lastbilen på en film från URskola om Lampornas mat som handlade om matenergi. Vi kopplar det till vår undervisning inför Earth hour på lördag. Idag har vi tittat på filmen igen.

https://urplay.se/program/183981-lampornas-mat-matenergi

”Energi finns i solen. Det finns i kablarna och sladdarna. Det finns i lunchen. I mellanmålet. I frukosten. Keson. Frukten. I mjölken. I vattnet. Det finns energi i lampan. I vindruvorna. Jordgubbarna. Om man dricker lite får man energi. ”

Barnen vill släcka lamporna för att spara energi. Men vilken lysknapp trycker vi på om det finns fyra? Vi provar.

Barnen har börjat rita Lysien inför uppdraget som de ska genomföra på lördag. Hur många lampor kan vi släcka hemma inför Earth hour? Vi ska räkna och se hur många vi släcker tillsammans. Vi har skickat uppdraget till våra kompisar som är hemma också.

”Där är våran planet. Där bor vi.”

Men var lägger vi lampor som gått sönder?

”Vi får lägga dom i lamp-komposten. Hos Kompostina. Eller hos Glasmo?”

Sopsamlarmonstret som samlar på trasiga lampor heter Lysien. På uppdraget ritar vi sopsamlarmonstret Lysien. Men var bor Lysien på förskolan? Vi undersöker.

#EarthHourFörskola #Nyköpingskommun #BarnensBästaFörskola

Publicerat av

Malmbryggshagensforskola

Välkommen till Malmbryggshagens förskola - en mötesplats för lekande lärande med gott bemötande i fokus. Här välkomnas du av engagerade pedagoger som möter ditt barn med glädje och en kock som har stor passion för matlagning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.