Släck din lampa

På Blå Lastbilen har vi börjat förbereda oss inför Earth hour som äger rum på lördag 28/3 mellan klockan 20.30-21.30.

Earth hour är världens största manifestation för vår planet. Vi vill delta och engagera barn i miljöfrågor för att skapa en ljusare framtid. Vi kommer under veckan att arbeta med materialet från WWF – Earth hour för en hållbar utveckling.

Vi har i barngruppen att börja prata med barnen om hur viktigt det är att släcka lampan. Det gör vi utifrån en övning i inspirationshäftet med syfte om att göra barnen medvetna om att spara energi och el genom att släcka lampor i rum där ingen är.

Vi har introducera sången och rörelseleken Släck din lampa samt börjat prata med barnen om vad energi är, vad vår planet är och hur vi kan göra för att ta hand om vår miljö.

Vi har lekt och sjungit både inomhus och utomhus och är väldigt uppskattat av barnen. Vi har också börjat rita Lysien – sopsamlarmonstret som samlar på trasiga lampor.

#EarthHourFörskola #Nyköpingskommun #Barnensbästaförskola

Publicerat av

Malmbryggshagensforskola

Välkommen till Malmbryggshagens förskola - en mötesplats för lekande lärande med gott bemötande i fokus. Här välkomnas du av engagerade pedagoger som möter ditt barn med glädje och en kock som har stor passion för matlagning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.