Tre och fyra…fler och färre…

Igår kom tavlor med siffrorn 1 och 2 upp inne vid skötrummet på.Blå Lastbilen. Idag fick en mindre grupp barn undersöka siffran 3 och 4. Vi samtalar, räknar, jämför och letar efter material som vi hittar i antalet tre och fyra.

Vi undersöker siffran 3. Vi provar att räkna med fingrarna och visa, hitta tre saker och titta på siffran.

Vi har satt upp de nya siffrorna i skötrummet och räknat till antalsbanden.

I dagens avsnitt av Miniräknarna:

Miniräknarna ska spela tennis. Skön påstår att hon förberett allt, men upptäcker att bollarna saknas! Istället för att berätta skyndar hon på de andra ut i parken för att räkna och sortera det som tappats i parken. Till Sköns stora glädje hittar de något som kan användas som boll. Men innan de får spela måste de komma överens om vem som ska få fler bollar, och vem som ska få färre.

Vi har också börjat skapa EB matematikläraren, med små lådor. Barnen var väldigt nyfikna. Var det någonting i? Vilka färger såg vi? Vilka former var det? Kunde vi sortera dem?

Publicerat av

Malmbryggshagensforskola

Välkommen till Malmbryggshagens förskola - en mötesplats för lekande lärande med gott bemötande i fokus. Här välkomnas du av engagerade pedagoger som möter ditt barn med glädje och en kock som har stor passion för matlagning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.