Vi räknar tillsammans med miniräknarna

Nere på marken bland gräs och blommor bor Miniräknarna. Trots att de är väldigt små har de ett viktigt jobb att sköta, nämligen att organisera och räkna allt som tappas i deras gräsmatta. Med hjälp av humor, ramsor och regler undersöker de grundläggande matematik som att sortera, mäta och hitta mönster.

https://www.svtplay.se/miniraknarna

Vi har märkt ett ökat intresse hos barnen för att räkna och hur siffrorna ser ut. Utifrån det fokuserar vi lite extra på matematik den här veckan då det är matematikens dag på lördag. Idag har vi samtalat om antal och om siffrorna 1 och 2. Några av barnen var inne i vårat växthus och gjorde antalsband. De fick trä på plastkorkar från mjölkförpackningar på en bomullstråd. Vi räknade antal korkar:

En! En kork, där! Titta en Findus!

Vi letade efter saker som det fanns två av, vi hittar, två spadar, två krattor och två vantar.

Jag kan räkna en, två, tre, fyra, FEM! Jag med! En, två, TRE!

http://nationalkommitten.se/pi-dagen/

Våra siffror med sifferband har vi satt upp i skötrummet så där fylls det på under veckan så att vi kan räkna tillsammans.

Publicerat av

Malmbryggshagensforskola

Välkommen till Malmbryggshagens förskola - en mötesplats för lekande lärande med gott bemötande i fokus. Här välkomnas du av engagerade pedagoger som möter ditt barn med glädje och en kock som har stor passion för matlagning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.