Tingel tangel triangel

Som en uppstart kring vår nya bok ”lille lustig i formlandet” så valde vi att börja fokusera på den form som lille lustig har- nämligen triangeln.  Vi pratade med barnen och frågade hur lille lustig ser ut  och vi fick till svar att han är gul och att han nästan inte har något hår. Vi pratade vidare om Lustigs form och benämnde ordet triangel. Vi räknade tillsammans lustigs hörn,.. 1,2,3.

Under en av våra skogsdagar fick barnen i uppdrag att samla ihop pinnar som vi senare skulle använda inne på förskolan. Vi samlade stora, små, korta och långa pinnar och när vi kom tillbaka samlades vi på mattan för att testa att lägga pinnarna som lustigs kropp- en triangel.  Barnen fick testa att lägga pinnarna själva, de hjälptes åt tillsammans, vi hjälptes åt tillsammans och tillslut så lyckades vi göre en triangel.

Vi har fortsatt att arbeta med triangeln genom att utforska med kroppen. Kan man göra en triangel med kroppen och på vilket sätt? Vi har tillsammans klurat ut lika olika sätt att göra trianglar. Genom att samarbeta och fundera en stund så kunde vi även göra en triangel med hjälp av våra kroppar. Vi lär och upptäcker på olika sätt.

Barnen har även fått skapa egna trianglar med ögon, ben och armar likt den triangeln som vi lärt känna genom boken. Dessa finns att kika på i hallen på både gröna och gula sidan.

Trevlig helg från oss!

Publicerat av

Malmbryggshagensforskola

Välkommen till Malmbryggshagens förskola - en mötesplats för lekande lärande med gott bemötande i fokus. Här välkomnas du av engagerade pedagoger som möter ditt barn med glädje och en kock som har stor passion för matlagning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.