Vi möter en gammal vän..

Vi har startat upp vårterminen med att välkomna en gammal vän in till oss på lådbilen. Det är så att den lille filuren Lille Lustig har gjort entré igen men denna gång får vi följa med på en ny resa, nämligen till formlandet. Mycket är sig likt men i denna saga får vi tillsammans med Lustig göra nya bekantskaper.

En groda är det som visar vägen denna gång och vi får se hur Lustig på olika vis skaffar sig vänner i olika former och storlekar. Den form som vi inledningsvis har valt att fokusera på är triangeln, vi pratar om dess form och likhet med lille lustigs gula kropp. Genom att använda oss av pinnar som vi tog med från skogen har vi testat att göra trianglar inne på förskolan, lite klurigt att få till det men med några olika försök så lyckades vi. Vi försöker hitta liknade föremål för att kunna jämföra med och vi kunde se att våra magneter också hade formen av en triangel.

När vi har varit i skogen har vi letat efter spår och hjälps åt att leta efter lille lustig, tror ni att vi kunde hitta honom? Genom att ropa ”var är du lille lustig” och tillsammans leta så kunde vi till sist hitta Lustig liggandes i blåbärsriset, vilken tur så att han kunde få följa med tillbaka till förskolan! Vi passade även på att titta till vår myrstack men myrorna sover fortfarande.

Med detta så önskar vi alla en trevlig helg!

Publicerat av

Malmbryggshagensforskola

Välkommen till Malmbryggshagens förskola - en mötesplats för lekande lärande med gott bemötande i fokus. Här välkomnas du av engagerade pedagoger som möter ditt barn med glädje och en kock som har stor passion för matlagning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.