Det doftar jul

Idag på förmiddagen har alla barn på förskolan varit ute och lekt i snön. Åh vad barnen har längtat!!!! 

Innan lunch tittade barnen på Lila och Röda Lastbilen på Bästa bokstaven L och bokstaven L på Bolibompa. För den här veckan kommer vi arbeta med bokstaven L. Barnen hade redan förra veckan börjat fundera på ord på L. Så idag kom det på massor med ord som de sen skrev ner i sina L-häften.

Efter lunchen öppnade barnen på Röda Lastbilen lucka nummer 17 på vår julkalender. Det var en bok som hette Rutan och Randan Mäta av Linda Palm och Erika Palovaara. Den handlade om att de mäte sig för att se hur långa de var. De mäte med morötter. Vi provade efter mellanmålet att mäta med kapplastavar. Så fråga hur många kapplastavar långt ditt barn är…

Efter att vi skrivit massor med L så julpysslade vi. Vi ville julpyssla med någonting som inte bara stimulerade vår syn utan även lukt för att använda oss av fler sinnen. Vi gjorde som förr i tiden och satte kryddnejlikor i apelsiner. Så nu har vi inte bara snö….det doftar jul också. 

”Det var kul att sätta i kryddnejlikorna i apelsinerna. Det var vasst. Det var roligt. Det var roligt när jag gjorde en smiley. Det var roligt men det gjorde ont. Det luktade inte gott. Det tyckte jag. Jag har gjort det hemma.”


Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.