K som i kram, katt, kiss och kalsong

Den här veckan har röda Lastbilen arbetat med bokstaven K. Vi har kommit på rekordmånga ord på K. Barnen ljudar och inspireras av varandra när vi kommer på ord. Namn var lite svårare. Men vi kom på några stycken.

Varje bokstav gör vi även tecken till. Bokstaven K var lite klurig. Det är svårt att få fingrarna i ordning. I vår innerhall sätter vi upp collage på barngruppen där vi visar hur vi gör tecknet för den bokstav vi arbetar med. 

Här sätter vi också upp en bild som visar hur vi gör bokstaven K i vårt rörelse-ABC. Ni hittar också en bokstav som vi skapat av pinnar vi plockat i skogen. 

Den här veckan har vi också letat fram bokstaven K i alla våra böcker vi har på loftet och läst dem. Då lärde vi oss ännu fler ord på K. 

När vi läser böcker upptäcker vi att bokstaven K finns på andra platser i böckerna också.

Vi använder oss också av Bästa bokstaven från UR skola och  Bokstaven på Bolibompa som vi tittar på och lyssnar på Radioapan. 

Vi märker att barnen är väldigt engagerade och förväntansfulla kring bokstäverna och att skriva. De har redan börjat säga ord som de kommit på som börjar på bokstaven L som vi ska jobba med nästa vecka. 

Tack för ett mycket trevligt Luciafirande igår. Trevlig helg! 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.