Vi uppmärksammar Nobeldagen

Idag uppmärksammar de äldsta barnen på förskolan Nobeldagen. Det gör vi genom att klä oss fint om vi vill, prata om Alfred Nobel och Nobelpriset som delas ut till framstående forskare i Fysik, Kemi, Medicin, Fysiologi, Litteratur och Fredsarbete. 

Men vad är en forskare?

Efter mycket diskuterande och med lite hjälp från oss vuxna kunde vi sätta ord på vad en forskare gör. Det är ju vad barnen gör här på förskolan varje dag – utforskar, provar hypoteser, utvecklar, undersöker och erövrar världen med fantastiska upptäckter utifrån sina egna förutsättningar. 


Vad skulle barnen vilja forska fram om de var forskare?

”En ny sorts jordgubbe. en ny sorts hallon. En ny sorts haj. Ett nytt sorts äpple. En ny svartvitt katt. Jag vill också komma på en ny haj.”

Vi tittade på klipp från Nobelmiddagen, medaljceremonin, på vilka kläder kungligheterna hade förra året och när det dansades.

Innan lunchen hade vi vår egen medaljceremoni med trumpetfanfar. I år hade röda Lastbilen pratat om hur vi är bra kompisar vilket står bakpå barnens nobelmedalj.

Efteråt gick vi ner till ett fint dukat bord och njöt av en trerätterslunch som Jojje lagat till oss.

Efter mellanmålet bjöds det på dans.

Vad tyckte barnen om att fira Nobel? 

” Det var kul . Det var kul när vi fick äta förrätt, varmrätt och efterrätt. Att äta tre mat. Allting. Allting. Att sitta bredvid Lucas och Lucas vid bordet. Nobel börjar på samma bokstav som november. Allting.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.