Vi tittar i Bobbos väska

Barnen på Lådbilen har visat ett gemensamt intresse för Babblarna. Böckerna om Babblarna finns tillgängliga i våra läsmiljöer på förskolan, vilka många gånger har fångat barnens uppmärksamhet. Barnen har visat ett igenkännande till dess karaktärer från sina skriftspråkliga erfarenheter hemifrån.

Under vårt deltagande i Läslyftet har vi nu genomfört en undervisningsaktivitet som gestaltar boken I BOBBOS väska på ett lekfullt sätt. Genom lek, berättande och drama iscensattes berättelsen för barngruppen. Konkreta föremål användes som rekvisita för att inspirera, väcka nyfikenhet och förtydliga berättelsen för de yngsta barnen.

Barnen var delaktiga i berättandet. De använde sina sinnen då de utforskade väskans innehåll. De provar Babbas halsband, luktar på Daddas blomma och vill gärna provsmaka på Bobbos äpple. Barnen lyssnar, pekar och benämner ord samtidigt som pedagogen berättar.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.