Röda dansar rövardans

De äldsta barnen på röda Lastbilen har idag arbetat med vårt sagoprojekt Ronja Rövardotter. Men idag fick vi möta sagan med hjälp av ett annat uttryckssätt – dans.

Så utifrån filmen tittade vi på Rövardansen. Vi tittade på hur de gjorde de olika rörelserna och sen övade vi. När skulle vi göra vilka rörelser? Kunde vi lyssna på musiken och veta när vi skulle göra vissa rörelser?

När vi övat två gånger provade vi att dansa. Det blev krockar, några barn ramlade, det var några som gick in i rollen som rövare och som skrek. Vi samlades i ring och utvärderade. Vad kunde vi göra annorlunda? Vi gjorde förändringar och provade igen och den här gången gick det mycket bättre.

Vår lärarstudent filmade oss och så tittade vi på filmen efteråt.

Barnen berättar;

” Det var roligt när jag gjorde såhär (ut med tungan). Det var kul. Det var jättekul. Det var roligt att vi fick springa när vi höll i armkrok. När vi gjorde såhär (upp med armarna) var det kul när rövarna skrek. Jag tycker det var tråkigt när alla skrek. Jag tyckte att det var kul men det var för högt ljud när alla skrek.”

Trevlig helg!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.