Röda Lastbilen provar nya elcyklarna

Den här veckan har barnen på Röda och Lila Lastbilen arbetat med bokstaven C. Cykel börjar på bokstaven C. Så idag gav sig barnen på Röda Lastbilen ut på provkörning med våra nya elCyklar. Det var förväntansfulla barn som satte på sig hjälmar och spände fast sig vid sätena. Barnen berättar;

”Jag tyckte att det var jätteroligt! Cykeln är svart. Vi sitter i en låda. Jag trodde den skulle vara blå. Den med el i sitter bak på pakethållaren. Det var grymt att åka elcykel! Det var bara handbroms. På en vanlig cykel är det fotbroms. Ingela var jättestark som kunde trampa. Men i backen var vi tunga.”

Hur var det att åka elcykel?

” Roligt att åka snabbt. Det var kul. Det var jättekul. Kul! Det gick fort. Jag tyckte att det var jättekul att åka elcykel när det gick snabbt. Det var jätte, jätte, jättekul! Det var jättekul, men jag tyckte att det gick lite för fort. Jag tyckte att det var kul när vi åkte 25 km i timmen. Kul! Det var kul när det gick fort.

Idag var det också premiär för vår boklåda från biblioteket som kommit. Full med olika böcker om bokstäver. Barnen fick välja mellan två böcker och sen hade vi sagostund med Alfons och Halvan.

Till vilan fick ett av barnen fick välja bok. Det blev boken A som i Agata Ö som i Öivind av Jenny Wik.

När vi såg grodan blev vi väldigt sugna på godis och fredagsmys. Så innan mellanmålet hade vi fredagsdisco med ”vår” låt Happy som efterföljdes av fler låtar.

TREVLIG HELG!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.