Vi presenterar Läsfixarna

Ny termin och nytt läsår. Barnen i röda gruppen har kommit till insikten om att vi är äldst på förskolan. Spännande och lite ärofyllt!

Under läsåret kommer vi att arbeta med vårt fokusområde Mångsidig kommunikation i möjligheternas förskola som vi väver samman med Läslyftet (skriv- läs- och språk). Under läsåret kommer 5 åringarna som projektarbete ha sagotema. Vilken saga berättar vi senare. För att hjälpa oss att arbeta med sagan kommer vi ta hjälp av fyra fiffiga kompisar – Läsfixarna.

Barnen har fått träffat den första av läsfixarna – spågumman Julia.

De fick först se bilden. Barnen fick berätta om vad de såg. Först skrattade de och tyckte Julia såg lite konstig ut. Sedan började de analysera och reflektera tillsammans.

” Hon har roligt hår. Hon har en kula i handen. Hon har en jätterolig mössa. Hon har ett spännande klot. Det ser ut som en sol. Solen värmer jorden. Jorden är också ett klot där alla länder finns. Månen är också ett klot.

Spågumman Julia FÖRUTSPÅR. Det betyder att hon kommer hjälpa oss att tänka kring vad vi tror kommer hända i sagan.

Till varje läsfixare finns en egen rörelse som vi gör.

Vi har också fått en spåkula till Spågumman Julia som vi kommer använda.

Om någon kompis varit borta är vi duktiga på att berätta för varandra om läsfixarna. Vi har samlat alla våra tankar i en popplet och varje barn har ritat sin egen spågumman Julia.

Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.