Vi lyssnar på Lässugen

Som en del av vårt fokusområde Mångsidig kommunikation i möjligheternas förskola och Läslyftet har vi på Lila och Röda Lastbilen börjat att lyssna på Lässugen under vilan. Lässugen är från UR-skola.

Lässugen

Om Lässugen

I ett hus på en kulle högt över staden bor Lydia. Just idag är hennes mamma och pappa på ett tråkigt ärende och hon slapp följa med. Lydia tycker om att vara ensam hemma. Hon bakar, målar, bygger och leker. Men en sak klarar hon inte – att läsa högt för sig själv. Med en väldig kraft sugs en vuxen in och landar med dunder och brak i Lydias knallgula soffa. Några som hamnar i soffan är Suzanne Reuter, David Batra, Babben Larsson och Lasse Åberg. Med en kombination av vuxna stjärnor och medryckande berättelser ska föräldrar inspireras till högläsning och upptäcka glädjen i att läsa tillsammans med sina barn.

Idag tittade vi på andra avsnittet och lyssnade och såg på ”Sagan om det röda äpplet” av Jan Lööf.

https://urskola.se/Produkter/186582-Lassugen-Lydia-och-Markoolio

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.