Vi pratar förskoleklass

På fredagar samlar vi våra blivande förskoleklassbarn med lite skolförberedande arbetet, så även i fredags. Än så länge har vi pratat om vilka olika skolor barnen kommer att gå på. Vi har tillsammans gjort ett diagram där vi ser fördelningen av gruppen på de olika skolorna. I år var det en stor spridning.

Med hjälp av smartboarden tog vi fram kartor där vi kunde titta på hur vi tog oss till de olika skolorna och hur byggnaderna såg ut utifrån.

Inne på röda avdelningen har en skärm där vi samlar vårt material om förskoleklass. Här har vi satt upp kartor som visar var skolorna ligger och barnen har skrivit skyltar. Med hjälp av greenscreen har vi fotograferat barnen framför sin respektive blivande skola.

Idag har vi pratat om vad barnen ser fram emot när de börjar förskoleklass, vad rast innebär och vad de kan göra då. När vi pratade om skolan kom det fram ett nytt ord, slöjd. Vad var det? Och vad gör man då?

Välkomna in och titta!

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.