Upptäcktsfärd, bergsbestigning och skräpplockning

Tänk vad spännande det är att vi på en plats som vi besökt så ofta som skolskogen kan upptäcka nya saker!!! Bara vi stannar upp och tittar. Skogen erbjuder olika skepnader utifrån årstiden. Vi tittar på både snö, frost och is.

390A033D-5A60-424A-89B7-FF777D165A98

Barnen som var på upptäcktsfärd igår tittade om myrorna var vakna. Det var de inte utan myrstacken var alldeles lugn, stilla och täckt av frost. Men överst på myrstacken låg det någonting ovanligt….

En bajskorv!!! Vi tror att det var från en räv.

Vi upptäckte förra veckan en skreva i berget som är så bred att barnen kan gå in i den och så djup att det får plats många barn på ett långt led.

Den här veckan har vi nu utforskat skrevan med både Örnar och Delfiner. Några av barnen började försöka att klättra upp längst in i skrevan. Då ville de flesta barnen prova så klart! Så under veckan har vi övat både motorik, teknik och samspel och utövat bergsbestigning. Det var lite klurigt att klättra på lodräta väggar och barnen hjälptes åt att komma med hejarop och tips på att komma upp.

Bredvid den djupa skrevan i berget finns de som är grundare. Helt perfekta att hoppa över. Mer motorikträning, turtagning och samspel. Vi klättrar, hoppar och utforskar.

Barnen som gick till skogen idag hittade massor med skräp! Det får inte vara i naturen! Vi hittade en sko, två vantar, glasbitar, plastflaskor, klubbpinnar, godispapper, plastpåsar och ett jättelångt papper som vi samlade i en påse. Den ena vanten kände ett av barnen igen så den hoppas kunna hitta sin matchande kompisvante.

Skräppåsen tog vi med oss till förskolan och sorterade till sopsamlarmonstren. Lätt som en plätt tyckte barnen!

Med oss fick vi också en liten spindel som vi släppte ut igen.

På vilan igår och idag har vi träffat några nya figurer – Barr och Pinne – på UR som får hjälteuppdrag om att hjälpa människor att sopsortera. Människorna är inte så bra på att sopsortera utan gör många knasiga saker som barnen skrattar åt. För sopsortera – det kan vi! Vi är faktiskt sopsorteringshjältar! Tänk vad mycket vi lärt oss sedan vi började jobba med sopssamlarmonstren.

Ett av barnen ritade en teckning av upptäcktsfärden i skogen tillsammans med kompisarna och pedagogerna.

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.