Lejonens bokstavsprojekt fortsätter..

Under hösten startade ett bokstavsprojekt på blåa sidan. Barnen i Lejongruppen såg bokstäver överallt och pratade om bokstäverna i sina och familjemedlemmars namn. Därför började vi tillsammans att arbeta med bokstäver på olika sätt. Vi har bland annat byggt våra namn och bokstäver, sjungit alfabetssånger, arbetat med bokstäver i olika pedagogiska appar, målat bokstäver, skapat bokstäver av olika material, pärlat våra bokstäver och letat efter bokstäver i vår närmiljö.

Efter jul har vi märkt att barnens intresse kring bokstäver både har blivit större och har utvecklats. Vi kommer under våren att fortsätta utmana och uppmuntra deras intressen kring bokstäver.

Idag på förmiddagen hade vi en bokstavsverkstad. Vi pratade om vad olika bokstäver heter när vi åt frukt. Efter frukten erbjöds tre stationer där  vi arbetade med bokstäver på olika sätt och med hjälp av olika uttrycksformer.

Nedan kommer lite bilder:

Barnen berättar:

vi har skrivit med lera.

vi har målat bokstäver.

Vi gjorde snögubbar med våra namn.

Ur förskolans uppdrag i Läroplanen för förskolan(rev -16):

”Språk och lärande hänger oupplösligt samman liksom språk och identitetsutveckling. Förskolan ska lägga stor vikt vid att stimulera varje barns språkutveckling och upp­ muntra och ta till vara barnets ny kenhet och intresse för den skriftspråkliga världen”

Efter vårt skapandet fortsatte bokstäver att följa med i barnens bygg och konstruktionslek.

Innan lunchen lekte vi en lek med bokstavsljud. barnen fick se om dem kunde hitta saker som började på olika bokstäver. Mycket uppskattat!

På måndag välkomnar vi vår nya kollega och Lejonkompis till oss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.