Bokstavsshow och mystiska spår

Nytt år och vi är fulla av energi och glada över att ses igen. Idag samlades barnen på röda sidan för att tillsamman besluta om hur vi vill att det ska vara i vår nyrenoverade bokstavsbutik. Det har blivit nymålat och nytapetserat! Tack så jättemycket för den snygga tapeten som vi fick skänkt till oss av en vårdnadshavare. Den är full av bokstäver – det kan ju inte bli annat än fantastiskt!!!!!!

Vi satte oss och diskuterade. För att fånga våra tankar och funderingar skapade en tankekarta på läsplattan.

Vi har också invigt vår nya scen. Ni som har sett programmet Bokstavslandet som vi inspireras av vet att de gör olika shower i varje program utifrån olika bokstäver. Så idag har vi haft shower på löpande band. Barnen önskade instrument och musik till sin scen, så idag trollade vi fram trummor och mikrofoner ur gömmorna.

Vi har också tagit in böckerna i bokstavsbutiken och en whiteboardtavla där barnen kan öva sin handmotorik och pennfattning genom att skriva sina bokstäver, namn eller rita figurer. Det går också att skriva ord med våra magnetbokstäver.

När barnen som var ute på eftermiddagen var i lekparken hittade vi mystiska spår i sanden. Vems var det? Barnen klurade och funderade. De hade aldrig sett såna spår tidigare.

” Jag vet! Utropade ett barn plötsligt. Det är Glasmos spår!!!! Ja, svarade kompisen.”

Så gick de till staketet där alla sopsamlarmonster sitter och räknade benen och jämförde med spåren.

Vad tror du? Är det Glasmos spår?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.