Upptäcksfärd och skapande

Imorse vid frukosten var det flera Örnar som pratade om frosten som var på marken på morgonen. Några av barnen hade också tittat och lyssnat på musik ur filmen Frost i helgen.

Så vi bestämde oss för att ge oss iväg på en upptäcktsfärd till skogen. Vi samlades vid grinden och då fick ett av barnen syn på någonting på grinden som fångade alla barnens intresse.

Det här berättade barnen om bilden när vi kom tillbaka till förskolan.

” En droppe som var is. På grinden. Det är som toppar. En regndroppe som frusit till is. Då kan man inte ta på den. Den är hård. Vi kan inte ha sönder den. Bara Hulken. Det är en istapp på grinden. Det gjorde så det blev kallt. En droppe som var en isbit som satt fast.”

Väl i skogen samlades vi vid bänkarna. Men vad hände där?

IMG_6226

När vi halkat klart fick barnen i uppdrag att hitta någonting vackert eller någonting som de tyckte var höstigt. Sedan fick de själva fotografera med lärplattan. Tillbaka på förskolan tittade vi tillsammans på bilderna med hjälp av projektorn och så fick barnen berätta om sin bild. Spännande att se sin bild i stort format och att lyssna på varandra, men lite svårt också.

Vi hann också med att fiska i skogen och titta på mer vacker frost. Ett av barnen hittade en bokstav i skogen. Den tog vi med oss tillbaka till förskolan. Vi la också ut våra ”Frost-pinnar” vi skapat förra veckan på vårt årstidsbord – så fina!

På förskolan…

Under förmiddagen har tumlardelfinerna jobbat i ateljén med att skapa ljuslyktor i olika former. Efter lunch har vi varit ute på gården och lekt, barnen har fascinerats över all is som finns ute på gården och konstaterat att sanden i sandlådan blir hårdare och hårdare.

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.