Äntligen får Örnarna börja åka förskolebuss

Det var sex stycken spända barn och Ingela i Örnarna som samlades idag på morgonen för att få börja introduceras på förskolebussen av några Valar. Vad vi har längtat!!! Barnen har haft många tankar och funderingar kring bussen.

Men barnen var överens om att lyssna var jätteviktigt!!! Vi samlades vid trädet med den runda bänken runt. Så kom vår busschaufför Benno och hämtade oss. Så gick vi till förskolebussen…

Väl framme vid bussen visade Valarna hur vi skulle stå utmed bussen. Så fick vi gå upp två och två, sätta oss på det översta trappsteget och ta av oss skorna, vantarna och mössan. De skulle vi ställa på skohyllan. Sen fick vi gå längst fram i bussen och sätta oss.

Benno hjälpte oss att sätta på bältet. Sen visade han hur vi ska göra när vi har bältet på oss. Så frågade han i mikrofonen; Har alla bältet på sig? Så bakade vi ut från förskolan under fniss och jubel.

”Åh kolla. Åh vad coolt! Nu åker vi!!! Vi åker bussen. Hej då förskolan. Jag vinkar till alla.”

Vår första destination var – Spöklekparken. Det blev en förmiddag full av skratt, upptäckarglädje och motorik.

Vår andra destination blev Söraskogen där vi serverades lunch. Vi fick fiskgryta och potatis i en kåsa och så fick vi äta med en konstig sked som var en gaffel och kniv på också. Den berättade Ingela att den hette spork. Medan vi åt lyssnade vi på Alfons-sagor.

Efter lunchen provade vi toaletten innan vi gick ut och lekte i skogen. Det fanns många citronfjärilar i skogen.

Det var spännande att upptäcka en ny skog. Där visade Valarna oss en spännande balansbana.

Vi hittade också många fina blåsippor, såg ett flygplan  och mumsade mellanmål ute. Vilken toppendag! Tack Valarna, Sussie och Benno för idag 💙. Nu längtar vi redan till nästa gång vi får åka förskolebuss.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.