Vi upptäcker omgivningen runt omkring vår förskola

 

IMGP8884

I onsdags traskade vi iväg till lekparken, det är så mysigt att hålla flera kompisar i handen ♥. Vi tog upp hela cykelbanan när vi gick bredvid varandra 🙂 Under promenaden tittade vi på alla vårblommor och små djur som börjar komma fram.

IMGP8871 IMGP8870 IMGP8879

När vi kom fram till lekparken så gungade vi tillsammans i kompisgungan, det fick plats många barn där. Oj  vad det pirrar i magen när vi gungar högt, vi vill ha högre fart………

Titta vad högt jag kan klättra sa ett barn när han klättrade i nätet, ett annat barn tränade balansen när han gungade på en anka.

På torsdagen tog vi en härlig promenad till skogen.

IMGP8886 IMGP8887 IMGP8888

När vi går på vägen håller vi varandra i händerna och aktar oss för bilarna. När vi kommer fram till skogen får vi springa fritt och det är så härligt!

IMGP8896 IMGP8895

Efter att vi ätit vår frukt gjorde vi ett stopp hos myrorna. Det var ganska kallt ute och myrorna verkade sova nere i myrstacken. Vi såg bara två stycken trötta myror.

IMGP8906 IMGP8905 IMGP8904

Vi gjorde ett stopp vid en björk . En pojke hittade något spännande på marken bredvid trädet och undrade vad det kunde vara. Pedagogen berättade att det var en slags svamp som växte på trädet och att den kallades för björkticka. När vi tittade upp i trädet såg vi flera stycken. Pojken var nöjd och sa att – den ska jag ta hem och ge till pappa!

IMGP8907 IMGP8908 IMGP8909

Vi fortsatte vår promenad och hittade flera spännande saker på vägen. Ett barn hittade en fin sten som han ville ta med hem.

Ett annat barn hittade ett STORT lönnlöv som fascinerade honom.

Innan vi kom tillbaka till förskolan träffade vi på årets första snigel. Barnen tyckte att han var så liten och undrade vart han hade sin mamma.

Det är så roligt att gå ut och upptäcka världen tillsammans. Vi lär oss så mycket om djur och natur. Barnen får berätta, förundras, fråga och reflektera över så mycket.

Trevlig helg önskar vi er alla!

 

 

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.