Älgarna och Vilda bebin

Idag berättade vi boken Vilda Bebin muntligt tillsammans med hjälp av figurer från boken. Bebin, båten, gäddan och Herr kanin och Herr giraff mfl. Barnen får öva på sitt språk, vänta på sin tur och att lyssna på varandra. Vi fortsatte att leka med båten, våra fiskespön och figurerna från boken, och några började färdigställa akvariet. De målade fiskar och limmade fast i akvariet.

Älgarna har målat båt och akvarium

Idag onsdag hade vi en reflektion med barnen kring vad vi har gjort. Barnen berättade om sina fiskespön och krokar som de satt på dem. Krokarna fastnade i allt och de fastnade i varandra med linorna. Vi pratade om sommarskuggan och barnen har just nu ett stort intresse kring det. Vi tittade på bilder där barnen hittat skuggslem och sommarskuggans dator, eller var det Laszlo dator? Vi pratade vidare kring det vi tidigare planerat med att tillverka båt och akvarium, och barnen delade upp sig i två grupper och målade på den låda de ville. Båten skulle ha många färger, och akvariet skulle vara blått och grönt med alger och gräs mm. Fortsättning följer…..

Myrorna och fåglarna🐜🦉

Barnen har visat intresse för fåglar och de stannar och lyssnar och tittar efter fåglar både i skogen och på vägen dit. På vår förskolegård väcker en skata på besök intresse. Så vår tanke är att vi ska börja arbeta vidare med fåglar utifrån inspiration från ”Leo i skogen”. Till skogen tog vi med oss ”Leo i skogen” och två andra böcker om fåglar för att läsa och titta i under samlingen i skogen. Barnen håller händerna vid öronen och lyssnar efter fåglar i skogen. Vi hörde många fåglar med tyvärr såg vi inte några. I skogen tittade barnen till våra igelkottar och såg till så att de hade de bra! Det blev också mycket lek och utforskande genom att ta sig fram i skogen.

I går delade vi in oss i mindre grupper och målade fåglar respektive lyssnade på fåglar på lärplattan och läste böcker om fåglar. Barnen pratar om fåglar och berättar att de flyger och bor i skogen och i träden. Det ska bli spännande att arbeta vidare med fåglar ett tag framöver!

Nu bor igelkottarna i skogen🌲🦔

Barnen i myrgruppen har arbetat länge med sina igelkottar och målat och limmat taggar i massor! Efter reflektion tillsammans med barnen föreslog några barn att igelkottarna ”bor i stenen i skogen”. Sagt och gjort så har igelkottarna fått följa med till skogen. Förra veckan lämnade vi de första igelkottarna och på väg till skogen idag var det många funderingar om igelkottarna skulle vara kvar, om de ätit eller om de var hungriga. Spännande att höra barnens tankar!

Som tur var så var alla igelkottarna kvar och de fick sällskap av de nya igelkottarna. Igelkottarna fick mat i from av kottar, löv och barr och de bjöd in till lek.

Tecken på Rödluvan

På måndagar väljer barnen ett tecken för veckan och denna vecka blev det gräshoppa. Förra veckans tecken var blomma. Vi har också övat in en sång med tecken i några veckor och idag provade vi andra versen av ” En sockerbagare” Många av de tecken som är med i sången hade vi redan lärt oss sedan tidigare, men några nya blev det, så vi utmanar oss lite. Öva gärna tillsammans hemma🎵🎶🤗